Wijnervehessum.nl

Contact 01

Beste wijnliefhebber,

Hoewel het weer nu nog erg onstuimig en regenachtig is; de temperaturen gaan dit weekend omhoog.
We verlangen allemaal naar stabieler weer en meer zon. Zeker nu we ook -weliswaar nog beperkt- weer een terrasje kunnen pakken.
Bij warmere temperaturen horen frisse en fruitige wijnen, én natuurlijk rosé!

Eenmalige aanbieding van rosé uit de Provence!

Bij veel wijnliefhebbers is bekend dat de beste rosé nog steeds uit de Provence komt.
Dat Côtes de Provence als wijngebied niet slechts heeft kunnen overleven, maar zelfs is gaan floreren, is in niet geringe mate te danken aan het succes van zijn rosé. Deze kan van verschillende druivensoorten worden gemaakt. De belangrijkste zijn Carignan (maximaal 40 procent), Cinsault, Grenache, Mourvèdre en Tibouren. Deze laatste is een typisch Provençaalse en zelfs zeer geschikt voor rosé.

Château Saint-Esprit is al vier generaties eigendom van de familie Crocé-Spinelli en ligt in het hart van de Provence tussen de Middellandse Zee en de heuvels van Haut-Var.
Familiale knowhow, de kwaliteit van het terroir en een gezonde wijnbouw -er wordt gewerkt met het grootste respect, zonder pesticiden en herbiciden- zijn heden ten dage de pijlers van dit wijngoed.

Hieronder een foto van de 3e en 4e generatie Crocé-Spinelli.
Vader Richard is oenoloog. Moeder Hélène is manager wijntoerisme. Dochter Mathilde is wijnmaker en zoon Florent is verkoopmanager. Een markante familie.
NB: Wij hebben bij de familie een aantal jaren geleden een huisje gehuurd. Het is een prachtige plek en zij zijn heel open en gastvrij. Meer info op www.saintesprit-provence.com

Nieuwsbrief mei 2021

De volgende rosés heb ik voor een zeer aantrekkelijke prijs kunnen inkopen.
Deze breng ik graag onder uw aandacht.

 • Rosé Essentiel 2019:
  Deze rosé is gemaakt van 45% Cinsault, 45% Grenache en 10% Syrah.
  De rosé heeft een lichte zalmroze kleur met aromatische en frisse, fruitige geuren. In de mond proef je perzik en rood fruit. De crispy zuren zijn perfect in balans met de intense fruitsmaken in de wijn en leiden tot een volle, droge en kruidige afdronk.
  Zeer prettig als aperitief, maar ook bij tapenade, Anchoïade en diverse Oriëntaalse gerechten. Prijs € 8,40.

La legende Varoise:

In de jaren vijftig stalen sommige bandieten in de Provence vrachtwagens vol met druiven en maakten heerlijke vertrouwelijke wijnen. Na een reeks aanhoudende overvallen werd het Var-gebied, in het zuiden van Frankrijk, door lokale wijnboeren omgedoopt tot Var West! Niemand wist hoe deze wijnen werden gemaakt totdat de familie Crocé-Spinelli het mysterie oploste en nu garagewijnen produceert op basis van de geheimen van deze legendarische Var West-dieven.

 • Rosé VAR WEST 2019 (Garage wine) – VAR IGP BIO:
  Druivensoorten: Grenache, Cinsault en Syrah. Deze rosé is knapperig en verfrissend. In de neus is de wijn fruitig met aroma’s van citrusfruit en snoep. Een pure plezierwijn om te drinken als aperitief in goed gezelschap. Serveren tussen 6 en 10 graden Celsius.
  Prijs € 7,45.

NB: Deze rosés komen niet op de website. Dit is een eenmalig aanbod. De voorraad is beperkt en OP = OP! Bestellen kan via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Nieuws uit Bordeaux en de Camargue:

Van Château Cailleteau Bergeron heb ik inmiddels de ‘Blanc Tradition 2020’ en de ‘Blanc Prestige 2020’ in de voorraad. De eerst genoemde is een heerlijke frisse (lente) wijn; met aroma’s van grapefruit en peer. Nu een ware delicatesse bij asperges.
De Prestige wijn is zeer beperkt voorradig. Meer info op www.wijnervehessum.nl/assortiment-bestellen

Van onze ‘huisrosé’ (Domaine du Petit Chaumont) heb ik de ‘Tradition’ en de ‘cuvée MamZ’Elles’ ingekocht. Beide uit het oogstjaar 2020. De wijnen komen nog op de website. De prijzen zijn respectievelijk € 7,95 en € 8,65.

Proost, op naar een mooie zomer met uw favoriete wijnen!
Pas goed op uzelf en op uw naasten, en blijf gezond!

Uw feedback:

Graag horen wij van u wat u van onze website en acties vindt.
U kunt dit doorgeven via onze contactpagina

Voor informatie mail of bel:
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
06 – 570 520 28

Met vriendelijke groet,
Aleke & Paul Uitzetter
Wijnerve Hessum

Geen berichten meer ontvangen van https://www.wijnervehessum.nl, of een andere emailadres aanmelden voor onze berichten, ga naar Aan / Af melden berichten