Wijnervehessum.nl

Contact 01

Beste wijnliefhebber,

Onze heerlijke rosé is de ultieme terras- en strandwijn voor deze zomer!
Ik heb er lang op moeten wachten – de chauffeur was de douanepapieren kwijtgeraakt – maar eindelijk is de BIO rosé van Domaine du Petit Chaumont in huis.
Nieuwsbrief Mei 2022 01

Joie de vivre!
Op een bankje achter het huis, na een lange werkdag, of tijdens een uitgebreide lunch. Deze rosé heeft een zekere elegantie. Iets wat de Fransen ‘Joie de vivre’ noemen.
Hopelijk brengt onze rosé in 2022 weer veel mensen samen voor talrijke gezellige momenten; die hebben we allemaal wel verdiend na de afgelopen jaren.

Wie denkt dat rosé een snoepjeswijn is, loopt ver achter. Tuurlijk zijn er nog slechte rosés, maar een rosé zoals van Petit Chaumont heeft veel finesse en drink je eerder als een witte wijn. Het eerste dat opvalt, is de neus. Al rondwalsend met het glas, stijgen er geuren van wilde bloemen, aardbeien, perzik en peer op. De kleur is heel licht rose. Dan de smaak. Frisse mineralen, perzik, peer en iets van exotisch fruit en framboos.

Lekkere doordrinker
2021 was een uniek jaar voor de wijnboeren in het Franse zuiden. Extreem weer had voor verschillende wijngaarden grote gevolgen. Een ijskoud april werd gevolgd door een hete en droge zomer. Pas in september regende het weer, wat het groeiseizoen verlengde en zorgde voor een perfecte balans tussen suikerrijpheid en frisse zuren.

Herinnering wijnproeverij (er is nog voldoende plek!)
Op de volgende twee data organiseren we een wijnproeverij op de Markeweg 11, Dalfsen.

Zaterdag 4 juni 2022 van 15.00 tot 17.00 uur;
Zondag 5 juni 2022 van 15.00 tot 17.00 uur.

De toegang is gratis.
Vraagt u gerust anderen om mee te komen.
Wel graag uw bezoek aanmelden! Dit kan op Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of via Aanmelden wijnproeverij
Een pinapparaat is aanwezig.
We zien u graag.
Op de proeftafel staan frisse en fruitige wijnen voor het voorjaar en de zomer. Een paar van deze wijnen zijn ook prima te combineren met asperges.

NB: Bij te weinig belangstelling zijn we genoodzaakt om de proeverij te annuleren, dan wel deze terug te brengen tot één dag.

We houden u op de hoogte van onze wijnimport.
Voor nu: Proost op het voorjaar en de zomer met uw favoriete wijnen!
Pas goed op uzelf en op uw naasten, en blijf gezond!

Uw feedback:

Graag horen wij van u wat u van onze website en acties vindt.
U kunt dit doorgeven via onze contactpagina

Voor informatie mail of bel:
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
06 – 570 520 28

Met vriendelijke groet,
Aleke & Paul Uitzetter
Wijnerve Hessum

Geen berichten meer ontvangen van https://www.wijnervehessum.nl, of een ander emailadres doorgeven voor onze berichten, ga dan naar https://www.wijnervehessum.nl/nieuwsbrief-aanmelden-of-afmelden