Wijnervehessum.nl

Contact 01

Beste wijnliefhebber,

Oktober wijnmaand!
Wijn, product van een eeuwenoude cultuur. De bron wordt gezocht in de Kaukasus. Door handel met Libanon en Palestina kwam met de kennis de druivenstok via Egypte terecht in Griekenland.

Wijn komt in de Bijbel veelvuldig ter sprake. Jezus veranderde water in wijn en ook buiten de Bijbel kennen we bijvoorbeeld de verering van de Griekse God Dionysus (Bacchus).

Anno 2022 worden in vrijwel geheel Nederland het hele jaar door wijnfeesten gehouden die garant staan voor toffe muziek, lekker eten en drinken, kortom gezelligheid. Voorbeelden: de Westergasfabriek in Amsterdam, de Grote Sint Laurenskerk in Alkmaar of de botanische tuin Hortus Nijmegen. Het grootste Nederlandse wijndorp Groesbeek (22 ha wijngaarden) kent sinds 2007 een driedaags internationaal wijnfeest inclusief wijnmarkt en -workshops.

Waarom juist de maand OKTOBER tot wijnmaand is bestempeld? De naam is afkomstig uit Frankrijk waar op 22 september 1792 de Eerste Franse Republiek werd gesticht. Een nieuwe kalender werd toen uitgeroepen waarbij Vendémiaire, hetgeen wijnmaand betekent, de eerste maand was. In verband met schrikkeljaren begon de maand op 22, 23 of 24 september en eindigde op 22, 23 of 24 oktober. Juist dus in de periode van de wijnoogst.

Smaakvol genieten
Het najaar hangt in de lucht met kortere dagen, lagere temperaturen en af en toe nog een lekkere nazomerdag. Onze smaak verandert mee: na de frisse, lichte zomerwijnen hebben we nu meer zin in rijpere wijnen met meer smaak. We zetten steviger gerechten op het menu zoals wild, stoofpeertjes en paddenstoelen. Onderstaande krachtige Zuid-Franse wijn combineert sappig, zongerijpt fruit met warme, volle tonen. Een wijn die perfect in het najaar past!

Nieuwsbrief oktober 2022 001

Meer informatie over deze wijn én andere wijnen op onze website; zie onderstaande link https://www.wijnervehessum.nl/assortiment-bestellen

We houden u op de hoogte van onze wijnimport. NB: Er komt binnenkort weer nieuwe wijn binnen van Azienda Renato Capretto uit Piëmonte (Italië).
Voor nu: Proost op het najaar met uw favoriete wijnen!
Pas goed op uzelf en op uw naasten, en blijf gezond!

Uw feedback:
Graag horen wij van u wat u van onze website en acties vindt.
U kunt dit doorgeven via onze contactpagina

Voor informatie mail of bel:
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
06 – 570 520 28

Met vriendelijke groet,
Aleke & Paul Uitzetter
Wijnerve Hessum

Geen berichten meer ontvangen van https://www.wijnervehessum.nl, of een ander emailadres doorgeven voor onze berichten, ga dan naar https://www.wijnervehessum.nl/nieuwsbrief-aanmelden-of-afmelden