Wijnervehessum.nl

Contact 01

Beste wijnliefhebber,

Wijnhuis Villa Sant’Anna (Montepulciano) terug van weggeweest…….

Nieuwsbrief September 2021 01

Wijnhuis Villa Sant’Anna – hét vrouwendomein van Italië.

Dit geweldige, door vrouwen gerunde, wijnhuis is gelegen op de heuvels rond de Italiaanse stad Montepulciano, bekend om zijn uitstekende wijnen.
Montepulciano ligt, zoals de meeste wijnliefhebbers wel zullen weten, in het mooie Toscane, de bekendste wijnregio van Italië. En zeg je Toscane dan denk je natuurlijk aan wijn!

De aldaar gelegen wijnmakerij Villa Sant’Anna is al ongeveer 200 jaar in eigendom van de familie Contini-Ruggeri. Al vele jaren zet Simona zich in om de oude, gepassioneerde familietraditie van het produceren van wijnen van uitmuntende kwaliteit te handhaven. Inmiddels doet zij dit met de hulp en aanmoediging van haar dochters Anna en Margherita. Dit ‘damesteam’ werkt onvermoeibaar en vol passie & toewijding aan het nog succesvoller maken van dit al zo prachtige wijnhuis. De laatste 15 jaren heeft wijnhuis Villa Sant’Anna in Montepulciano ook de trend gezet door zich alleen te focussen op kwaliteit. Dit houdt in dat de plantdichtheid serieus is verlaagd, er uitsluitend wordt gewerkt met de beste eiken barriques, de druiven handmatig worden geselecteerd én de wijnen de tijd krijgen om rustig te rijpen.

Daarnaast hebben ze bij Villa Sant’Anna het grote voordeel van hun eeuwenoude ondergrondse kelders waar alle wijnen kunnen verouderen bij natuurlijke ideale temperatuur en luchtvochtigheid. De Oenoloog van Villa Sant’Anna is herhaaldelijk uitgeroepen als één van de beste van Italië, en dat is niet voor niets. Al direct na het ontkurken ruik je de Toscaanse heuvels.

De Vino Nobile di Montepulciano wordt vaak verward met Montepulciano d’Abruzzo. Wat is het verschil? De Vino Nobile di Montepulciano komt uit het Toscaanse stadje Montepulciano en is gemaakt van de Sangiovese druif, lokaal Prugnole Gentile genoemd. Montepulciano d’Abruzzo wordt in de Abruzzen en Marken gemaakt van de gelijknamige druif Montepulciano. Paus Paulus III dronk al Vino Nobile in de 16e eeuw, want volgens zijn keldermeester was het de perfecte wijn. De wijn heeft dan ook niet voor niets de bijnaam ‘pausendrank’ in het lokale dialect. Montepulciano wordt net als Chianti gemaakt van voornamelijk Sangiovese, maar is wat voller en heeft meer alcohol.

Er komen zeer mooie exemplaren uit Toscane, en de wijnen van Villa Sant’Anna behoren ongetwijfeld tot de beste. In de kelder is wijnmaker Roberto Ferrini heer en meester. Hij is een ervaren vakman die tot het selecte groepje van beste wijnmakers van Italië behoort. Echter, boven de grond zwaaien de 3 vrouwen (Simona Ruggeri Fabroni en haar 2 dochters Anna en Margherita) de scepter in het eeuwenoude domein. Hun 4 (rode) wijnen zijn de Chianti Colli Senesi DOCG, de uitermate plezierige Rosso di Montepulciano en zeer verfijnde Vino Nobile di Montepulciano. Slechts in de allerbeste jaren maakt men, met een zorgvuldige en zeer strenge selectie van de beste druiven bestemd voor Vino Nobile di Montepulciano, de cultwijn Vino Nobile Poldo Riserva.

Op basis van onderstaande mail én de prachtige review in de New York Times is mijn enthousiasme voor Villa Sant’Anna weer opgelaaid.

Dear Friends,
 
I hope this e-mail finds your families and you well.
We are proudly announcing you that our Chianti Colli Senesi DOCG has been reviewed by Eric Asinow in the New York Times!
Check on: https://www.nytimes.com/2021/08/19/dining/drinks/best-wines-under-20-dollars-summer.html

Afgelopen week heb ik bij Villa Sant’Anna 180 flessen Chianti Colli Senesi DOCG 2019 en 120 flessen Rosso di Montepulciano 2018 besteld. De prijzen zijn respectievelijk € 9,95 en € 10,65 per fles.
Ik verwacht eind deze week de wijn op voorraad te hebben.

Zowel 2018 als 2019 zijn goede jaargangen geweest in Toscane. In 2018 had men meer productie dan in 2019, maar de kwaliteit van de druiven was beter in 2019.
De Chianti Colli Senesi is ongeveer 7-8 jaar te bewaren en de Rosso di Montepulciano ongeveer 10 jaar.

Opruiming ‘kelderrestanten’/ laatste flessen.
Deze wijnen komen niet meer terug in het assortiment. Wie het eerst komt wie het eerst maalt!

Naam:

Voorraad:

Van:

Voor:

Domaine Pain de Sucre, Le Petit Verdot 2012

12 flessen

€ 11,45

€ 9,75

Azienda Renato Capretto, Grignolino d’Asti 2015

24 flessen

€ 8,15

€ 7,25

Château Saint-Esprit, BIO Rosé Var West 2019

15 flessen

€ 7,45

€ 6,95

Proost, op het najaar met uw favoriete wijnen!
Pas goed op uzelf en op uw naasten, en blijf gezond!

Uw feedback:

Graag horen wij van u wat u van onze website en acties vindt.
U kunt dit doorgeven via onze contactpagina

Voor informatie mail of bel:
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
06 – 570 520 28

Met vriendelijke groet,
Aleke & Paul Uitzetter
Wijnerve Hessum

Geen berichten meer ontvangen van https://www.wijnervehessum.nl, of een ander emailadres doorgeven voor onze berichten, ga dan naar https://www.wijnervehessum.nl/nieuwsbrief-aanmelden-of-afmelden