Wijnervehessum.nl

Omgeving
De omgeving van Dalfsen wordt gekenmerkt door een prachtige natuur: u kunt heerlijk fietsen en wandelen door de bossen, heidevelden en langs oude rivierarmen. Langs onze boerderij loopt het Vechtdalpad en het Maarten van Rossumpad.

Dalfsen is rijk aan kastelen en havezaten, zoals Kasteel Rechteren, Huis den Berg en Huize de Mataram. Ruim 2000 ha. aan landgoederen is opengesteld als wandelgebied. Achter onze boerderij ligt het natuurgebied de Plaggemars. Hierin komen oude vechtarmen voor.
Vroeger was het gebied bekend om zijn vele nachtegalen die zich ook nu nog af en toe laten zien en horen.
Het is er vogelrijk. Ook komen er ringslangen voor. Binnen het bos liggen een aantal kleine droge graslandjes met stroomdalflora. Hier zijn nog soorten als echt walstro, lange ereprijs en hemelsleutel te vinden. Een waar “eldorado” voor de natuurliefhebber!

Combineer een wijnproeverij met een verblijf in één van de B&B-adressen in de buurt; de meeste op loopafstand. Voor de sportievelingen een combinatie met Vechtdal-activiteiten zoals kanoën, wandelen of fietsen. Maar denkt u ook eens aan een wijnproeverij in het kader van een vrijgezellenfeestje, verjaardag, jubileum of als afsluiting van een bedrijfsuitje.

Mooie overnachtingsadressen in de buurt:

Voor (h)eerlijke streekproducten uit het Vechtdal:

Andere leuke sites:

  Omgeving